МЕНЮ
КОШНИЦА

Игра Животните по света 411801-1

Игра  Животните по света 411801-1 на супер цена 15.90 лв.
НОВО
Игра Животните по света 411801-1
  • Наличност: Наличен
  • Код на продукт: 411801-1
Харесвания: 967
17,90 лв.
Купи

"Животните по света" - е семейна образователна игра за деца над 8 години и възрастни. Тя изисква играчите да имат не само късмет, но и знания. Целта е всеки играч да мине през колкото може повече държави, да отговори на въпроси и да печели точки. Пътувайки по картата на света играчите ще получат много интересни познания за животните по света.

В играта могат да вземат едновременно участие до четирима играчи, като е желателно да има и един водещ, който да дава насока на играта.

Подготовка за играта:

Избира се водещ, който задава въпросите, проверява верността на отговорите и е банкер - ръководи плащанията. Всеки играч избира пионка от даден цвят и я поставя на стартова позиция. Картите се нареждат извън игралното поле, с лице надолу. Книгата на знанията, 48-те жетона и банкнотите са при водещия. Водещият-банкер раздава на всеки играч по 500 евро стартов капитал. Парите, които остават, отиват в Банка.

Начало на играта:

Всеки играч хвърля зара и мести фигурката си по свързаните ходове, в произволна посока и с толкова полета, колкото показва зара.

Правила:

При попадане на червен или син ход с цифра - водещият показва на играча съответната снимка, ако има такава, чете кратка информация за него и задава въпрос с два варианта за отговор. Ако отговорът на играча е верен, той получава два жетона от своя цвят и 50 евро. С единият жетон той покрива един от шестте въпроса в сектор от своя цвят, с другия черен или син ход с цифра, това означава, че даден въпрос вече е извън играта и при попадане на него, другите играчи няма да отговарят. Ако отговорът е грешен, играчът не получава нищо и съответно даденият въпрос остава в играта. При попадане на ход проблем, полиция, въпрос - играчът тегли горната от купчинката със съответните карти и изпълнява условието написано там. След това връща картата и разбърква тестето. При попадане на ход хотел, ресторант, сервиз - играчът заплаща на водещия 20 евро за хотел, 30 евро за ресторант и 40 евро за сервиз.

Играчът, останал без пари, излиза от играта. Победител е играч, пръв запълнил с жетони Въпросите в своя сектор.

В кутията ще откриете:

    Игрално поле;

    24 карти;

    60 „банкноти“;

    48 жетона;

    4 пионки;

    Зар;

    Книжка с 80 въпроса (160 възможни отговора, както и посочени верни отговори).

Πoдxoдящa зa дeцa нaд 8 гoдини.